opreisvoorkebene.reismee.nl

zondag 27 juli 2014

Zondag 27 juli 2014 wakker worden in Kenia...

Ontbi jt op de cottages en kwart voor 10 klaar staan in Kebene, daar stonden al vele kinderen klaar in hun Afrikaanse doeken, Wat een kleurrijk gezicht. Enkele gingen lopens naar de kerk,andere kropen in het busje van Pasci. enkele moesten nog wachten op de allerkleinste die hun Afrikadoek werd omgeknoopt.

In de Word of Life Fellowship church aangekomen zagen we een kerk met open ramen en witte plastic stoeltjes stonden klaar voor al de mensen die de kerk inkwamen. Er stonden 3 mensen te zingen en werden welkom geheten door (ik denk) een ouderling. Daarna werd er gevraagd voor wie er gebeden kon worden, enkele mensen (ook toeristen) vroegen om gebed. Wij werden als Kebene verwelkomd en hebben daar het lied gezongen...Samen in de naam van Jezus, heffen wij het loflied aan....De preek van de dominee ging over Ephesias 2:19. "Now therefore,you are no longer strangers and foreigners but fellow citizens with the saints and members of the household of God" We probeerde de preek in het engels te volgen, het was erg warm en het snoer van de speaker viel nog uit, geen probleem want de man achter de toestenbord heeft ook zijn gereedschapkist bij zich. De toespraak ging gewoon door en er was weer volume... Ook kwam er tijdens de dienst een aap binnenlopen!!!

Enkele werden door Pasci halfverwege uit zijn busje gelaten en we liepen samen met de kleurrijke kids door de zeer warme busch...

Thuis in Kebene hebben we samen met de kids gegeten. In de rij met een bord en er werd ons een Afrikaanse pot voorgeschoteld....Ugali....lkkr??!!!Wat hier vooral opvalt 38 kinderen stil aan de maaltijd, daar kunnen wij nog van leren.

Daarna met alle kids naar het strand, wat hebben ze genoten van hun nieuw gekregen strandspulletjes en de kleintjes met hun oranje zwembandjes...

Ombatime...

BBQ: gemaakt door onze kok Josiah, HEERLIJK!Soep vooraf Kip met aardappel en broccoli en bloemkool. Heerlijke smoothie van mango. We werden verrast door een dame met een gitaar die voor ons enkele prachtige liederen zong voor ons. We hebben genoten.

Slapen en sommige beloven Pasci dat zij maandagochtend 5 uur gaan hardlopen op het strand met de grote Kebenekids....we zullen zien

Reacties

Reacties

Lianne Wisse

Ha Joost en anderen,

leuk om jullie verslag weer te lezen. Het gaat in de kerk wel een beetje anders dan thuis zo te zien. Wel wat afleiding door zo'n aap lijkt me ;-) Zeker als je het Engels toch al niet helemaal kan volgen. Ik kijk iedere avond even of er weer iets nieuws geplaatst is, geniet ervan en zo te lezen jullie nog veel meer.
Hartelijke groet,
Lianne

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!